Utisci roditelja

Nia je skoro godinu dana đak našeg Centra i pokazala je izuzetan napredak u engleskom jeziku. Pogledajte utiske njene mame Ane Štajdohar.

Naša poznata glumica Kalina Kovačević ,  odabrala je naš Jezički centar EQUILIBRIO KIDS, kao mesto u kome će njena trogodišnja ćerka Miona započeti svoju jezičku avanturu. Miona sada ima 5 godina, a njen napredak, kada je engleski jezik u pitanju je, iz časa u čas, sve veći.
Iskra, ćerka naše poznate voditeljke Irine Vukotić, već nekoliko godina je član Ekijeve družine. Ona je uspešno srušila jezičku barijeru i sasvim spontano i lako komunicira na engleskom jeziku.

Jedno dete smo upisali na engleski jezik, a drugo na nemački. Hvala glavnoj koordinatorki za nastavu što se potrudila da nam nađe odgovarajuće grupe za decu, tako da idu u istom terminu. To nam je mnogo značilo zbog uštede vremena.
Veoma smo zadovoljni Jezičkim centrom Equilibrio Kids i svime što je moja četvorogodišnja Sofija ovde naučila. Iako se svi radujemo lakoći sa kojom Sofija usvaja nemački jezik, moram priznati da smo najsrećniji jer smo, nakon brojnih neuspelih pokušaja, uspeli da pronađemo vaspitno-obrazovnu ustanovu koja zaista ispunjava jedan od najbitnijih zadataka u radu sa tako malom decom, a to je definitivno njihova socijalizacija. Naša Sofija više nije povučeno dete, stidljivo i nesigurno, već ima puno drugara i veoma je pristupačna u komunikaciji sa ljudima. Veliko HVALA profesorkama!
Moj sin je prilično stidljiv i nisam bila sigurna kako će se uklopiti. Prvih par časova je slabo komunicirao i mislila sam nema ništa od engleskog jezika za sada. Međutim njegova profesorka je bila uporna i svaki put ga podsticala da kroz igru počne i on da učestvuje.  Na moje veliko iznenađenje uspela je da mu privuče pažnju i, malo po malo, oslobodio se, tako da sada učestvuje u svemu podjednako kao i ostala deca.
Srećni smo jer se naše dete nikada tako brzo nije adaptiralo na bilo koju vrstu aktivnosti. Naravno, osim načina rada zahvaljujući kome je engleski postao njegova omiljena aktivnost, veliku zaslugu za to ima upravo profesorka, koja je znala kako da mu se prilbliži i sa njim uspostavi fenomenalan kontakt još od samog početka!
Srđan već drugu godinu pohađa kurs španskog jezika u Equilibrio Kidsu . Naša želja bila je da ga upišemo na neki od ponuđenih stranih jezika kada je napunio šest godina i pustili smo ga da sam izabere jezik koji će učiti. Izabrao je španski jezik, a mi se nismo pokajali što smo ga pustili da bira. Presrećan je kada ide na časove, jezik mu se jako svideo i obožava svoju profesorku.
Glavna motivacija da našeg Aleksu upišemo na nemački bila je dobra  poslovna ponuda i mogućnost preseljenja u Berlin. Iako skeptični u početku, što zbog uzrasta deteta, što zbog predrasuda o nemačkom, kao „hladnom“ i teškom jeziku, shvatili smo da je ovo bila najbolja odluka koju smo mogli doneti! Svaki čas nemačkog naš Aleksa sa nestrpljenjem iščekuje, a gledanje crtaća na nemačkom jeziku postalo je naša svakodnevnica. I tek da se zna, posle svakog časa nemačkog, čim uđemo u kuću, ostale ukućane pozdravljamo sa Hallo!
Kada smo upisivali dete na nemački jezik, pored toga što smo od prijatelja čuli da je u Jezičkom centru Equilibrio Kids kvalitetna nastava, bilo nam je bitno i kakav je prostor gde će dete boraviti. Čim smo prvi put ušli u prostorije Equilibrio Kidsa osvojio nas je prelep enterijer škole, koji je savršen za decu, kao i čistoća i pozitivna atmosfera koja se osećala. Vreme je pokazalo da smo učinili pravu stvar što smo upisali dete jer se on savršeno uklopio. Hvala svima iz Equilibrio Kidsa na svemu.
Upisali smo našu Milicu sa 4 godine na engleski jezik u Jezički centar Equilibrio Kids i njoj se toliko svidelo na časovima  da nam je nakon dve godine pohađanja kursa iz engleskog jezika, tražila da je upišemo i na nemački. Još uvek razmišljamo da li to da uradimo da je ne preopteretimo, ali ako bude uporna, nećemo imati izbora. Srećni smo što je nismo prisiljavali već je to sama poželela.
Iako ste ispunili sva očekivanja jedne zahtevne mame, moram priznati da mi je najfascinantniji izgovor koji je moja ćerkica usvojila! Ako pitate moju Lenku šta će biti kad poraste, reći će Vam – Teacher Lenka!

 

 

Upisali smo našu ćerku u Equilibrio Kids na engleski jezik nakon demo časa, iako smo u početku bili skeptični s obzirom da je tek napunila tri godine. Međutim, to je ipak bila dobra odluka. Časovi su zaista kvalitetni, profesorke su posvećene svom poslu i  svakom detetu ponaosob. Ona se jako  raduje časovima jer ih prvenstveno doživljava kao igru, a u stvari upravo kroz tu igru i uči engleski jezik.
Miloš uči engleski već drugu godinu, a i dalje se svakom času raduje kao prvom. Primetila sam da je mnogo pričljiviji i slobodniji, da sam započinje komunikaciju sa ljudima, što nije bio slučaj ranije. Bio je dosta povučen i nesiguran. U Equilibrio Kids-u je stekao i svog najboljeg druga Rastka. Hvala našoj divnoj profesorki  i svima koji su osmislili ovaj program.
Pored učenja stranih jezika koje je zaista prilagođeno deci,  kroz muziku i igru, moram da napomenem da se deca uče i lepom ponašanju, manirima i da je sve ovo ogroman doprinos njihovoj socijalizaciji.  Što se tiče zaposlenih, profesorki  i atmosfere u školi, imam samo reči hvale. Osmeh, pozitivnost, kvalitet i profesionalnost.
Svaka čast Equilibrio Kids-u! Naša Milica je znatno drugačija u komunikaciji sa ljudima. VELIKO HVALA DIVNIM PROFESORKAMA! U našoj kući sada svi zajedno pevamo engleske pesmice  i gledamo engleske crtaće. Micin napredak je očigledan. Preporučujem svima Equilibrio Kids.
Moj suprug je od kolega na poslu čuo za Equilibrio Kids. Sve neophodne informacije našli smo na sajtu. Kada smo otišli da upišemo Anju, zatekli smo nasmejane profesorke. Pozitivna atmosfera se nekako osećala u vazduhu. Izabrali smo da Anju upišemo na španski jezik, tako da sada uz nju i mi učimo. Počela je da joj se sviđa i španska muzika.
Moram priznati da nisam bila sigurna kako bi se moja trogodišnja Sara mogla uklopiti u ovako nešto obzirom da je jako nemirna i nemoguće je održati joj pažnju. Međutim, ona je sada sasvim drugo dete. Mnogo je mirnija i jako je zainteresovana  za učenje engleskog jezika. Sada svakodnevno gleda crtaće na engleskom jeziku i pevuši pesmice na engleskom. Prezadovoljna sam!
Moj prvi utisak, kada sam došla da upišem Marka bio je zaista pozitivan. Nasmejano i ljubazno osoblje, enterijer prilagođen deci, vesele boje. Marko je izabrao da uči nemački jezik i veoma se raduje časovima. Postao je mnogo slobodniji  i pričljiviji. Zaista svima preporučujem Equilibrio Kids. Čista desetka!
Po preporuci  prijatelja, upisali smo Milicu u Equilibrio Kids na časove španskog jezika  i nimalo se nismo pokajali. Ona je oduševljena i časovima i profesorkom i drugarima. Iz časa u čas napreduje i već pita kada ćemo da je vodimo u Španiju.
Prijatno sam iznenađena ljubaznošću osoblja i pozitivnom atmosferom koja vlada u školi. Moja ćerka vrlo rado odlazi na časove, stekla je puno novih drugara i obožava svoju profesorku. Polako uči jezik i više nije stidljiva. Sve pohvale!
Nakon godinu dana kursa engleskog jezika u Jezičkom centru Equilibrio Kids, naš sin je izrazio želju da se pridruži svom najboljem drugu na godišnjem kursu iz nemačkog jezika. Iskreno, bili smo veoma skeptični po pitanju učenja drugog jezika, s obzirom da je reč o petogodišnjaku, ali sada zasigurno možemo reći da je to bio pravi izbor! Prezadovoljni smo i načinom rada i posvećenošću osoblja, a naročito izgovorom koji je naš Miša usvojio. Kada govori engleski, pravi je Englez, a već u sledećem trenutku neprikosnoveni je Nemac! Često nas zabavlja na engleskom i nemačkom jeziku, izvodeći svoje plesne koreografije i pevajući pesmice na stranim jezicima.