Mama Ekilibrić ne voli kada su joj deca „besposlena“. Smatra da je za adekvatan razvoj deteta neophodno da se u slobodno vreme posvete smislenim aktivnostima, fizičkim ili mentalnim. Mami je posebno bitno da zna šta će joj deca raditi kada ostaju sama kod kuće. Zna da će spavati duže nego inače i da će provoditi malo više vremena ispred ekrana i to je sasvim u redu ukoliko to nisu jedine aktivnosti. Stoga porodica Ekilibrić pravi plan aktivnosti za raspust.

Ana bi volela da joj svaki dan bude drugačiji, da ima raznovrsne opcije, pa da može da bira. Marko je u tom smislu malo pasivniji, ne bi da se mnogo pokreće, osim ako nije reč o nekim sportskim aktivnostima jer je za sport uvek raspoložen! Potrebno je naći neko srednje rešenje koje će oboma odgovarati, a da mama i tata budu zadovoljni izborom. Posle „kraće“ diskusije nastao je sledeći spisak:

Priprema novogodišnje dekoracije

Vreme je praznika i ono što čari novogodišnje noći čini još lepšim su ukrasi, a posebno oni koje sami napravite. Jedan dan Ana i Marko će posvetiti pripremi ukrasa za Novu godinu. Tog dana im može doći po jedan drugar, pa da zajedno prave kreacije od papira, kartona, perlica, dugmića. Ana posebno uživa u ovom danu i jedva čeka da mama i tata dođu sa posla i pridruže im se.

Poseta baki i deki ili rođacima

U dogovoru sa bakama, dekama i tetkom odlučili su da par dana mogu provesti kod njih. Iskoristiće vreme za druženje sa najbližima jer tokom škole je teško organizovati spavanje kod njih zbog obaveza koje deca imaju. A kod bake, deke i tetke je najlepše, jer tamo obično mogu da rade sve što žele!

EKILIBRIĆI <br/> 5 ideja za aktivnosti na zimskom raspustu
EKILIBRIĆI <br/> 5 ideja za aktivnosti na zimskom raspustu

Igranje u parku

Ovo je jedna od svakodnevnih aktivnosti Ekilibrića tokom bilo kog raspusta. Zimski raspust, posebno ako ima snega najlepši je za igre napolju: sankanje, grudvanje i pravljenje predmeta od snega. Marko je taj koji bi ceo dan proveo napolju kada sneg prekrije parkove Beograda, ali i Ana mu se uvek pridruži.

Dnevna poseta bioskopu, pozorištu ili muzeju

Marko i Ana su dovoljno veliki da tokom dana mogu zajedno da odu na bioskopsku projekciju ili u muzej u blizini. Ove aktivnosti su odlične jer razvijaju ljubav prema kulturi, a i predstavljaju kvalitetno provedeno vreme tokom dana.

EQULIBRIO Zimski jezički kamp

Školarci se ovom kampu toliko raduju da Ivan jedva čeka svoj polazak u školu i mogućnost da sa njima ide na Zimski jezički kamp. Godinama unazad, Marko i Ana pohađaju ovaj kamp tokom zimskih raspusta i zaista uživaju u svim aktivnostima. Na kampu deca primenjuju sve naučeno iz engleskog jezika u svakodnevnim komunikacijskim situacijama. Na taj način se, kroz igru, sportske, kreativne aktivnosti osam sati u toku dana oslobađaju u konverzaciji na engleskom jeziku. Stoga, pored velikog broja zanimljivih aktivnosti Zimski jezički kamp deci pruža jedinstvenu priliku da u konverzacijski stimulativnom okruženju probiju barijeru stida verbalnog izražavanja na engleskom jeziku.

Da li je Vaše dete bilo na EQULIBRIO Zimskom jezičkom kampu?

Ako želite da Vaše dete sjajno provede deo zimskog raspusta, stekne nova znanja, drugare i konačno progovori engleski jezik, onda je EQUILIBRIO Zimski jezički kamp pravi izbor! Za dodatne informacije i prijave pozovite nas na 061 26 10 328 ili na 060 02 33 299.