Ivan u poslednje vreme jede mnogo slatkiša. Najviše voli jafu i jede bar jedno pakovanje dnevno. Trener mu je rekao da mora da smanji slatkiše jer sezona kreće, a on ne sme da se ugoji. Ivan je ključan igrač u svom timu i svestan je da mora da smanji količinu slatkiša.

Ivanova razmišljanja

Kad je čuo za situaciju, Ivan je bio tužan. Mislio je ,,Ako pitam mamu da me ispiše sa fudbala moći ću da nastavim da jedem koliko god hoću slatkiša”, ali nije znao da to tako ipak neće moći. Bio je razočaran tom idejom jer voli fudbal, a ako ne ide na treninge bilo bi mu dosadno po ceo dan i morao bi da sluša mamu i njene predloge iz ,,Kako da dete više ne govori da mu je dosadno”. Nakon nedelju dana Ivan se navikao na manje jafe ali ne i ostalih slatkiša. Nije znao šta da radi, pa je pitao roditelje za savet.

Razmišljanja roditelja

Mama i tata Ekilibrić su bili očajni kad su shvatilii koliko Ivan jede slatkiša. Pokušavali su da smisle način kako da ga podstaknu da smanji količinu, ali nisu uspevali. Mama je sa Ivanom pripremala zdrave kolače bez šećera, podsticala ga da ih jede, a kupovne slatkiše da izbegava. Za užinu je nosio samo voće, ali u školi je neko uvek imao nešto slatko što bi delio sa drugarima.

Sledeća opcija im je bila da se dogovore sa trenerom da mu kaže da smanji slatkiše, ali ni to nije imalo preteranog efekta.

Polednja ideja koja im je pala na pamet  je bila da prestanu da kupuju jafu. Ovo je bilo efikasno neko vreme, ali Ivan je počeo da jede više drugih slatkiša. Izgledalo je nemoguće da Ivan smanji količinu šećera, ali jednog dana su pronašli način.

Najbolji način za sticanje zdravih navika

Kao i svake godine, Ana i Marko su išli na EQULIBRIO zimski jezički kamp, a Ivan im se priključio čim je krenuo u prvi razred. Tih nedelju dana tema je bila zdrava ishrana. Ivan je naučio mnogo novih reči na engleskom jeziku i koliko je bitna zdrava ishrana u svakodnevnom životu. Na kampu nisu smeli da jedu slatkiše, išli su na pijac, kupovali voće i povrće i Ivan je napokon počeo da stiče navike o zdravoj ishrani. Svi osnovci na kampu su se pridržavali kamperskih pravila o zdravoj ishrani. Poed toga, nisu koristili telefone, već su se družili i uživali u komunikaciji jedni sa drugima sve vreme na engleskom jeziku. Izlazili su napolje, igrali društvene igre i imali najbolji zimski raspust ikada.

Za to vreme, Ivan je shvatio da je šargarepa zaista slatka, iako je povrće, i da mu veoma prija, pa je sa takvim stavom krenuo da jede i drugo povrće i voće koje mu se sviđalo. Posle ove avanture, sve što je jeo uzimao je u umerenoj količini.

Nakon kampa roditelji su bili veoma zadovoljni time što je Ivan smanjio količinu šećera, ali i time  koliko je reči naučio na engleskom jeziku za nedelju dana. On više nije imao osećaj da mora da jede slatko i na fudbalu je imao najbolju sezonu sezonu života.

I zbog toga kažemo da je EQILIBRIO zimski kamp najbolji način za sticanje zdravih navika, druženja, zabave, ali i učenja engleskog jezika u isto vreme.

EQUILIBRIO Zimski jezički kamp je pravi izbor ako želite da vaš osnovac sjajno provede deo zimskog raspusta sa svojim vršnjacima! Pozovite nas za više informacija 061 26 10 328.