Svaki roditelj se nekada iznenadio idejama svog deteta. Mama Ekilibrić je bila potpuno zbunjena time što njen sin želi da se bavi fudbalom, plivanjem i tekvondoom. Pored toga, Ivan je razmišljao i o glumi i engleskom jeziku. Mama je znala da nikako nije dobro, a ni izvodljivo, da dete pohađa toliko aktivnosti, jer bi mu ostalo vrlo malo vremena za druženje sa drugarima i slobodnu igru. Upravo zato, našla se u situaciji da je ona ta koja mora da izabere, jer Ivan neće moći da se odluči.

Ipak, izbor ne može biti samo njen, jer čime god se deca bavila, treba da uživaju u tome i da vole to što rade. U suprotnom, aktivnost nema efekata! Odlučila je da Ivan mora sam da donese odluku o jednom sportu kojim će se baviti, ali i da otkrije razloge zašto učenje stranog jezika treba biti obavezna aktivnost.

Mama Ekilibrić uvek razgovara sa svojom decom

Dugo su razgovarali o Ivanovim željama i o tome da li mu je potrebno  toliko aktivnosti. Ivanu broj sportova kojim bi se bavio nije predstavljao nikakav problem i zato je pokušavao da ubedi mamu da je bolje da ide na dva sporta. Mama je ovog puta imala malo teži zadatak i zato je, postavljajući prava pitanja, navela Ivana da sam uvidi šta je najbolje za njega.

Mama Ekilibrić uvek sa decom pravi listu za i protiv

Mama smatra da učenje engleskog jezika treba da bude prioritet jer znanje bar jednog stranog jezika predstavlja osnovu funkcionalne pismenosti i svako od njenih troje dece ide na kurs engleskog jezika od svoje četvrte godine. Ali, da to ne bi bila samo njena odluka, pustila je Ivana da iznese sve prednosti i nedostatke odlaska na časove stranog jezika. Prijatno se iznenadila načinom razmišljanja svog sina koji je na osnovu liste prednosti učenja jezika zapravo sam odlučio da nastavi da ide na kurs.

EKILIBRIĆI <br/> Kako izabrati vannastavne aktivnosti za dete?
EKILIBRIĆI <br/> Kako izabrati vannastavne aktivnosti za dete?

EQULIBRIO KIDS je Ivanov izbor, a ovo je njegova lista dobrih strana znanja engleskog jezika:

  • Imam mnogoo drugara
  • Lako i brzo učim engleski jezik
  • Mnogo glumimo i igramo se
  • Ne stidim se da pričam na engleskom bilo gde
  • Mogu da napravim YouTube kanal i da me subskrajbuju i oni koji ne znaju srpski, ali znaju engleski, jer ću snimati videe i na engleskom jeziku
  • Na kampovima je super provod i radimo svašta zanimljivo
  • A i Marko je upoznao Elenu jer zna engleski i sada se svaki dan dopisuju, možda i ja tako upoznam drugare, pa sa njima mogu da se dopisujem na engleskom

„Što se tiče negativnih strana, ponekad me mrzi da krenem na čas engleskog, ali čim stignem, bude mi baš zabavno…Kada bolje razmislim, nemam nijedan razlog protiv časova engleskog jezika!“, rekao je Ivan.

Kada su zajedno došli do zaključka da je nemoguće sve postići i da je jedna od aktivnosti kurs engleskog jezika, izbor sporta je bio mnogo lakši, bez oklevanja je rekao fudbal.

Kako vi odlučujete šta je najbolje za vaše dete? Menjate li često aktivnosti? Dopuštate li svom detetu da odustane?