„Kada su me iz EQULIBRIO KIDS škole za strane jezike obavestili da mi je ćerka toliko napredovala da bi mogla da se priprema za Cambridge ispit bila sam, u najmanju ruku, iznenađena i veoma uzbuđena. Bila sam ponosna na svoje dete, na njen uspeh i ogroman napredak.

Kao dete koje je 90-ih odrastalo u provinciji, nisam imala prilike da učim strani jezik mimo škole i to mi je umnogome usporavalo profesionalni razvoj kasnije u životu. S tim u vezi,  decu sam već sa šest godina upisala na kurs engleskog jezika i u momentima njihove nemotivacije i mrzovolje da idu na časove, nisam odustajala. Iako sam ponekad mislila da ih pritiskam, smatrala sam da će im ovaj sadašnji napor, dok su mlađi, kasnije doneti samo benefite. I bila sam u pravu…

Da li ste i vi roditelj koji smatra da su deci neophodni strani jezici?

Danas, moja tinejdžerka sa 13 godina barata frazama na engleskom jeziku bez ikakvih problema, preuzima komunikaciju na svim našim putovanjima i sporazumeva se sa lakoćom gde god da se nađe. Nikada nismo pratili šta se u školi dešava sa engleskim jer joj pripreme za kontrolne i pismene zadatke nisu bile potrebne.

Posle svih tih godina učenja engleskog, moje dete je dobilo poziv da može da se sprema za Cambridge ispit. Pitala sam se, čemu to? Da li će to biti još jedna dodatna obaveza za dete jer je ipak mnogo zahtevnije od običnog kursa jezika? Imaće mnogo više da uči, vežba i sprema se i da li je to vredno njenog, a i mog vremena?

Ona je bila oduševljena, ponosna, pre svega, na sebe i na činjenicu da neko prati njen napredak. Insistirala je da je pustim i da se isproba u novoj situaciji. Bila je spremna da se trudi i ulaže u sebe. Obećala je da će redovno raditi i da će to ozbiljno shvatiti.

Nije mi preostalo ništa drugo nego da detetu pružim šansu. Shvatila sam da će joj to otvoriti mnoga vrata kasnije u životu jer će dobiti međunarodnu diplomu, imaće veće šanse za stipendije za studiranje, bolje poslove kada za to dođe vreme. Što se tiče sadašnjih benefita, radovala sam se jer će imati iskustvo polaganja ozbiljnog ispita, videće, u situaciji u kojoj još uvek nema treme i još uvek nije svesna ozbiljnosti pristupanja ispitu, kako to izgleda. Biće joj odlična priprema za sve ono što će je čekati na fakultetu. I tu sam bila u pravu…

Priprema je protekla bez ikakvih problema, moja ćerka se zalagala, često vežbala engleski, savršeno savladala čitanje, govor, a i pisanje koje joj je najteže padalo jer je veliki lenjivac za pisanje uopšte i uzimanje olovke u ruku.

Reci DA Cambridge ispitu iz engleskog za decu!

Ona je bila presrećna, osećala se važnom i često u kući koristila fraze i izraze na engleskom kako bi nam pokazala koliko je napredovala.

Na ispit je otišla bez treme i sa uzbuđenjem nekog novog iskustva škole. Bila je među najmlađim kandidatima i to joj je dalo neku posebnu važnost i vrednost. Ispit je ozbiljan, a samo polaganje zahteva mnogo angažovanja i energije. Međutim, mom detetu to nije teško palo. Odradila je test kao velika i dobila Cambridge diplomu!

Ponos i dika naše porodice!“

Ukoliko i dalje niste sigurni da li je za vaše dete bolje da nastavi sa klasičnom nastavom engleskog jezika, ili da ga prijavite za pripremni kurs za polaganje Cambridge ispita, javite nam se za konsultacije na broj 061 26 10 328.