Stiže vreme darivanja! Deca se najviše raduju ovom periodu godine, Deda Mrazu, maminom, tatinom, tetkinom ili stričevom poklonu, ali i vremenu koje provodite kao porodica. Da li se i vama desi da ostavite izbor poklona za poslednji momenat i onda umesto da to bude jednostavan i zanimljiv zadatak, upadnete u vremensku „stisku“ i nepotrebno opteretite sebe?

Deci koja su vam bliska i veoma draga uvek tražite neke nove izazove i nove poklone. Ponekad je teško odabrati, a ponekad jednostavno nemate ideja. Zatrpani igračkama, mališani se nekada ne mogu setiti šta ste im prošle godine darovali. Takođe, ako su već krenuli u školu, njihova interesovanja su malo drugačija nego kod dece vrtićkog uzrasta. Zato ove godine, budite originalni i darujte svojim osnovcima sećanje. Evo nekoliko ideja:

Darujte kulturni događaj

Odvedite svoje mezimče na neko kulturno dešavanje. Poklon karta za bioskop, pozorište ili muzej je sjajna ideja! Muzej Iluzija, Muzej Nauke i tehnike, Muzej čokolade su samo neki od muzeja gde možete provesti kvalitetno vreme. Takođe, predstave na ledu, klizanje na otvorenom klizalištu mogu biti sjajan poklon. Provešćete vreme zajedno, smejati se, možda ćete, ako vas dotakne tematika u pozorištu ili bioskopu, pustiti neku suzu i zagrliti se. Dete će sigurno dugo pamtiti ovaj izlazak sa vama.

Darujte knjige

            Za prve znake puberteta odlična preporuka je knjiga „Kad si meta puberteta“ za devojčice i za dečake od Nikolete Novak. Pored toga, neka knjiga oko koje dugo obilazite, a bila vam je skupa, sada je vreme da vaše dete, odnosno mališan kome pripremate poklon postane njen vlasnik. Knjiga je nešto što traje čitavog života i nešto što izaziva uspomene kada god vidite korice. Ukoliko je knjiga vaš izbor za dete, možete mu pokloniti i svoju omiljenu koju čuvate još od kada ste vi bili dete. Takva knjiga ima posebnu simboliku.

Darujte kreativni set koji ste sami pripremili

            Ukoliko je vaš osnovac kreativan i voli da stvara, pripremite gomilu rekvizita za kreacije: papire u boji, perlice, pertle, makazice, bojice, olovke, karton, lepak i upakujte u najlepšu kutiju. Poklon će biti veliko iznenađenje, a deca vole kada ima puno sitnica koje treba izvlačiti iz ukrasne kutije.

Darujte ručni sat

            Vaš osnovac neće ovo očekivati, s obzirom na to da već poseduje telefon na kom ima i sat. Ali ako je to neki moderan sat koji uz to meri korake, otkucaje srca, vreme provedeno u budnom stanju i spavanju, verovatno će mu se svideti. Možda počne da ceni svoje i tuđe vreme, lakše i brže da organizuje svoje aktivnosti redosled svakodnevnih obaveza koje ima.

Darujte Upis na Zimski jezički kamp

            Najbolji provod na zimskom raspustu je svakako među vršnjacima, uz mnogo igre, pesme, ali i učenja koje ne osete kao opterećenje. Vreme provedeno na EQULIBRIO zimskom jezičkom kampu prati vesela atmosfera kako u učionici, tako i napolju gde polaznici svakodnevno imaju organizovane aktivnosti. Ovo vreme se pamti celog života, a dodatni benefit učenja engleskog jezika je nešto zbog čega je ovo najbolji novogodišnji poklon za vaše mezimče.

Da li je i Vaše dete nekada bilo na Zimskom jezičkom kampu?

Ako ste zainteresovani, pozovite nas na 011 4231 851 ili 061 26 10 328.