Verujemo da ste već organizovali veliki deo letnjeg raspusta i da ste osmislili kuda sa školarcima dok nema škole. Međutim, gotovo je sigurno da će biti dana sa „praznim hodom“ dok ste u Beogradu između planiranih putovanja, pa je svaka ideja dobrodošla. Osim kupanja i sunčanja na Adi i beogradskim bazenima, vožnji bicikla ili šetnji Košutnjakom, predlažemo vam da obiđete neki od beogradskih muzeja.

Posete kulturnim ustanovama prijaće i Vama i detetu, jer pored toga što ćete se rashladiti u klimatizovanim prostorijama, naučićete nešto novo, a i deci ćete postepeno razvijati ljubav prema kulturi.

Muzej nauke i tehnike

Stalna postavka muzeja je prilagođena deci i u velikoj meri je interaktivna, te se može mnogo toga i praktično isprobati. Deci će sigurno biti veoma interesantno i uživaće u svakom trenutku. Sam muzej ima za cilj podizanje naučno-tehničke kulture i popularizaciju nauke kroz, pre svega, interaktivni deo postavke.

Muzej iluzija

Ukoliko sa decom hoćete nezaboravan doživljaj prepun neverovatnih iskustava i pomeranja stvarnosti, Muzej iluzija je sjajno mesto za to. Doživite neviđene i ljudskom oku teško objašnjive iluzije na zanimljiv način. Postoji mnoštvo naučnih eksponata, a većina ih je interaktivna.

Narodni muzej

Za Narodni muzej odvojite dobar deo dana jer ogromna hronološki strukturirana postavka zahteva dosta šetnje i primanje velikog broja informacija. Ukoliko se odlučite da posetite ovu kulturnu ustanovu, postavka će vas voditi od praistorije do moderne umetnosti. S obzirom na to  da je postavka Narodnog Muzeja velika, prilagodite dužinu posete uzrastu svog deteta, kako bi mu bilo zanimljivo. Svake nedelje ulaz u Narodni muzej je besplatan, pa na ovaj način možete uštedeti kućni budžet.

Muzej Nikole Tesle

Muzej Nikole Tesle je otvoren davne 1955. godine i bio je prvi tehnički muzej u tadašnjoj Jugoslaviji. Jedinstvena je kombinacija kulture i tehnike, gde sa decom možete uživati u različitim Teslinim izumima. Takođe, u njemu se nalaze originalni spisi i lična zaostavština jednog od naših najvećih umova. Preporučujemo da se priključite vođenim turama, pa će i interaktivni deo izložbe biti zanimljiviji vašim mališanima jer će stručni vodiči znati da odgovore na dečija očekivanja u skladu sa njihovim uzrastom.

Kako provesti zabavno leto u Beogradu?

Ukoliko tokom ovog leta u Beogradu provodite više od dve nedelje i pitate se kako da ih ispunite svojoj deci, možete ih upisati na EQULIBRIO Letnji jezički kamp.

Zahvaljujući velikom broju sportskih, kreativnih, kulturnih i jezičkih aktivnosti Vaše dete će provesti zabavno i veoma kvalitetno vreme tokom letnjeg raspusta. Svakodnevno aktivno korišćenje engleskog jezika tokom dve nedelje na kampu će povećati samopouzdanje vašeg osnovca, poboljšati vokabular i stvoriti ljubav prema stranom jeziku. Svakog leta, naši kamperi imaju mogućnost da posete bar jedan od muzeja kao sastavni deo našeg programa. Ove godine smo izabrali Muzej afričke umetnosti.

A vi možete napraviti i kombinaciju aktivnosti ukoliko nakon dana provedenog na kampu sa detetom odete u neki od muzeja jer letnji dani su dugi i topli, a leto je vreme za stvaranje divnih uspomena.