Koje mogućnosti deci pruža znanje stranih jezika?

Znanje stranih jezika otvara brojne mogućnosti, kako kada je u pitanju sporazumevanje sa strancima tokom brojnih putovanja, tako i kada su u pitanju brojne studentske stipendije za školovanje u inostranstvu, a kasnije i poslovne ponude i život u stranim zemljama.

motivacija-deca-1
motivacija-deca-2slika

Strani jezik deca najbrže i najlakše usvajaju uporedo sa maternjim, tokom  prvih nekoliko godina života. U tome im pomaže prirodna sposobnost da oponašaju i ponavljaju ono sto čuju. Zato je jako bitno da na vreme započnu sa usvajanjem jednog, a nakon godinu ili dve i drugog stranog jezika.

Pohađanem kursa stranog jezika, pored prilike da vaše dete stekne brojne drugare i uživa u igri, pesmi i glumi sa svojim vršnjacima, razvijaće motoriku i podsticati maštu i kreativnost. Ono što je najvažnije, kontinuiranim učenjem stranog jezika dete ostvaruje niz benefita , a roditelji zapravo investiraju u budućnost svog deteta. Znanje stečeno kroz igru, u veseloj i opuštenoj atmosferi, vaše dete će, kada odraste, iskoristiti za dobijanje stipendije za stručno usavršavanje u inostranstvu, ali i kao konkurentsku prednost prilikom traženja posla.

Ukoliko dete strani jezik uči od najranijeg uzrasta, već oko osamnaeste godine može imati nivo znanja izvornog govornika i može posedovati međunarodno priznatu diplomu. Na taj način, vaše dete, studiranje može pretvoriti u hobi koji će samostalno finansirati, a zahvaljujući znanju stečenom u najranijem uzrastu obezbediti sebi dobre uslove za život.

motivacija-deca333333
motivacija-kod-dece-slika-4

Učenje stranog jezika od najranijeg uzrasta razviće kod deteta pre svega ljubav prema stranim jezicima , slobodu i sampouzdanje u komunikaciji, a ujedno će mu obezbediti dobru ocenu u školi.

Znanje stranih jezika deci pruža mogucnost da uživaju u brojnim aktivnostima u slobodno vreme kao što su: čitanje knjiga na stranom jeziku, gledanje filmova, slušanje muzike i pevanje na stranom jeziku, igranje društvenih igara, gluma i još mnogo toga.

Ono što je sigurno jeste da znanje stranih jezika deci otvara vrata sveta i pruža brojne mogućnosti. Zato ne oklevajte, već uložite u budućnost svog deteta na pravi način.

Saznajte informacije o aktuelnom upisu na kurseve za decu klikom na:

ENGLESKI ZA DECU OD 3 DO 10

NEMAČKI ZA DECU OD 3 DO 10

Ukoliko ste zainteresovani za kurseve namenjene učenicima od V do VIII razreda kliknite na:

ENGLESKI ZA OSNOVCE

NEMAČKI ZA OSNOVCE

Pročitajte ostale tekstove iz naše BAZE ZNANJA

390profesoriheroji

Kako dete doživljava svog profesora?

Sigurno ste svi tokom školovanja imali svoju omiljenu učiteljicu ili profesora zbog kojih ste verovatno u nekom trenutku poželeli da budete isto to kada porastete. Iako ih pamtimo po različitim stvarima, u našem odrastanju su sigurno ostavili dubok trag i uticali da postanemo ono što smo danas.

engleski-za-decu-noc-vestica-cover

Da li znate šta predstavlja Noć veštica?

Već je dobro poznata činjenica da u učenju stranih jezika, posebno kod dece, kulturološki aspekt ima veliki značaj za shvatanje običaja i načina života naroda čiji jezik učimo. S obzirom da je jesen već stigla, sve češće...

broj340kidssite

Kako da dete nauči strani jezik kroz igru?

Bilo da ste nastavnik stranog jezika, bilo da ste roditelj, ako želite da pomognete deci u učenju stranog jezika, igra je svakako najefikasniji način za to. Dok se igrate sa decom kod kuće ili organizujete čas jezika,...