Imam jedanaest godina i više puta sam probao da odustanem od kursa stranog jezika. Međutim, moja mama nije dozvoljavala odustajanje od EQUILIBRIO kids škole engleskog jezika i sada sam joj veoma zahvalan. Deca kao ja odustaju iz više razloga. Oni ne znaju koliko je zapravo loše za njih, jer je engleski jezik vrlo bitan u svakodnevnom životu. Nabrojaću 3 razloga zbog kojih deca mogu poželeti da odustanu.

1. Teško im je da uče

Detetu je nekada teško da uči engleski jezik. Može se desiti da dete slabije pamti, sporije savladava engleski jezik od ostatka grupe i zbog toga se može osećati inferiorno i neprijatno. Ovaj razlog nije vrlo čest jer naši nastavnici pojednako podstiču svu decu. 

2. Lenjost učenika

Lenjost je drugi i vrlo čest razlog zbog kog deca odustaju. Decu često mrzi da rade domaći, ne vole da uče, kad dođu kući sa časa ne žele da obnove lekciju ako je potrebno i tvrde da su preopterećeni školskim obavezama. Ali na EQILIBRIO kids-u ove obaveze se brzo izvršavaju ukoliko slušaju na času.

3. Više vremena za igrice

Treći i poslednji razlog je želja deteta da u slobodno vreme, igra igrice. Ovaj razlog je najčešći, jer sa razvojem tehnologije deca sve više i više igraju igrice, gledaju serije i filmove. Samim tim misle da, ukoliko ne idu na časove engleskog ili nekog drugog stranog jezika, na primer dva puta nedeljno, će imati više vremena na ekranima. Čak iako roditelji verovatno ne bi dozvolili da umesto časa engleskog igraju igrice, oni misle da bi to tako bilo. Ovo se vrlo često događa kad dete dobije novi kompjuter, PlayStation ili
neku novu gejmersku opremu.

Tri razloga zbog kojih deca žele <br> da odustanu od kursa stranog jezika

Razlozi za neodustajanje

Koristim priliku da kažem i deci i roditeljima da je kurs stranog jezika, za mene engleskog jezika, super stvar! Mi na EQUILIBRIO kidsu učimo igrajući se, ništa nije teško, a mnogo znamo, družimo se i podržavamo jedni druge. Ja sam ove godine upisao pripremni kurs za polaganje Cambridge ispita i baš sam ponosan na sebe. Mogao sam ovaj blog bez ikakvih problema da napišem na engleskom jeziku i ne bi mi bilo teško.
Zato, deco, učite strane jezike, trebaće vam u životu, a sve je mnogo lakše kada se na vreme krene i redovno radi!
A, roditelji, ne dozvolite deci da odustanu, jer je nama deci nekada je najlakše da odustanemo, a kada smo mali ne vidimo čemu nam sve to znanje služi. Kada krenemo u starije razrede shvatimo, a onda ako krećemo iz početka sve bude teško.


Relja Petrović